Eerste docenten Chinees afgestudeerd in Leiden

Er zijn dit jaar voor het eerst docenten Chinees afgestudeerd aan het ICLON, het centrum voor lerarenopleidingen en onderwijs van de Universiteit Leiden. Ietje Veldman, hoofd van de afdeling voortgezet onderwijs, zegt dat het uniek is voor Nederland. ”Dit komt omdat een opleiding tot leraar vaak aan een taal is gekoppeld. En Leiden is de enige universiteit waar je Sinologie kunt studeren.”

De docenten Chinees komen te werken op middelbare scholen in het land. Daar wordt Chinees steeds vaker als vak aangeboden, hoewel het nog geen officiële taal in het Nederlandse onderwijs is. Veldman: “Het is een beetje een kip-ei-verhaal, als er geen goede docenten beschikbaar zijn, wordt het op de scholen ook niet aangeboden. Maar vanaf nu kan dat dus wel.”

Het is de bedoeling dat er jaarlijks acht docenten Chinees afstuderen aan het ICLON.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×