Sociëteit Minerva weer open

Minerva is weer open. Vanmiddag om 13.00 uur kon de studentensociëteit weer bezoekers ontvangen na een gedwongen sluiting van twee weken. Het pand aan de Breestraat 50 voldoet weer aan de gestelde brandveiligheidseisen. Burgemeester Henri Lenferink heeft besloten de tijdelijke sluiting niet te verlengen. Wel moet Minerva in samenspraak met gemeente, politie en brandweer in de periode tot 5 november 2012 het opgestelde plan op diverse punten nog verder aanscherpen. Minerva wilde een 10 halen voor hun verbeterplannen. Zover is het nog niet, maar de studentensoos mocht vandaag na twee weken wel de deuren weer openen. Van burgemeester Lenferink krijgen ze een voldoende om over te gaan. En dus open.

Burgemeester Lenferink zegt veel waardering te hebben voor het vele werk dat al is verricht. “Het plan dat is opgesteld door de leden van het bestuur van Minerva geeft voor de korte termijn dan ook voldoende vertrouwen in een veilig verloop van de activiteiten. Ik heb nog wel een aantal aanvullende eisen gesteld aan het veiligheidsplan zoals bijvoorbeeld ten aanzien van het proces van alarmering bij brand en ook het alcoholbeleid verdient meer uitwerking. Uiterlijk 5 november 2012 ontvang ik een volwaardig veiligheidsplan dat ik dan opnieuw beoordeel. Tevens heb ik als voorwaarde gesteld dat voor 5 november een ontruimingsoefening is gehouden.”

Studentensociëteit Minerva was gesloten van 20 september tot en met 5 oktober als gevolg van een ordemaatregel door burgemeester Henri Lenferink. Hij nam de beslissing naar aanleiding van een onveilige situatie die was ontstaan door een binnenbrandje in het pand in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 september. Ook waren er eerder al incidenten. Door de tijdelijke sluiting kon het bestuur een veiligheidsplan op te stellen, waarin zij aangeeft hoe herhaling van dit soort situaties in de toekomst wordt voorkomen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×