SP stelt vragen over topinkomens in de publieke sector

De SP Leiden heeft afgelopen dinsdag vragen gesteld aan het College van B&W over de topinkomens in de (semi-)publieke sector in Leiden. Vorig jaar is de ‘Lenferinknorm’ ingesteld waarbij organisaties gekort worden op hun subsidie als zij mensen in dienst hebben die meer verdienen dan burgemeester Lenferink. De SP vond zeventien Leidse topinkomens die boven dat burgemeesterssalaris van 110.000 euro per jaar uitkomen.

Melle Tuik in gesprek met SP-raadslid Julian van der Kraats over de Lenferinknorm.

De partij wil weten welke organisaties op de lijst van topinkomens gemeentesubsidie krijgen en of de gemeente de ‘Lenferinknorm’ gaat naleven. De inkomensgegevens zijn afkomstig van de jaarverslagen waarin organisaties verplicht zijn om de salarissen van hun topverdieners te publiceren. Leidse topverdieners werken onder andere bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Universiteit Leiden, Activite en Libertas.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×