Universiteit Leiden in THE wereldranglijst op hoogste plaats van Nederland

De Universiteit Leiden is gestegen naar plaats 64 in de Times Higher Education Ranking. Vorig jaar stond Leiden nog op plaats 79. De THE World University Ranking presenteert een top 200 van beste universiteiten van de wereld. Van de Nederlandse universiteiten staat Leiden op de 1e plaats, gevolgd door de Universiteit Utrecht op plaats 67 en de Wageningen Universiteit op plaats 70. De wereldranglijst 2012-2013 wordt aangevoerd door het California Institute of Technology, gevolgd door de University of Oxford en Stanford University op een gedeelde 2e plaats. Nederland doet het dit jaar evenals vorig jaar erg goed in deze ranglijst, en is derde `kennisland’ na de VS en het UK.

In de top 100 staan zeven Nederlandse universiteiten en in de top 200 staan er 12. Alle Nederlandse universiteiten zijn in de ranglijst gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het hele overzicht staat op www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings.

Melle Tuik in gesprek met Renee Merkx, directeur Strategische Communicatie van de Universiteit Leiden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×