Burcht Klassiek met Lidy Bijnsdorp en Tobias Bosboom

Op zondag 21 oktober verzorgen Lidy Bijnsdorp en Tobias Bosboom Burcht Klassiek in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht. De talentvolle cellist en pianist hebben een gevarieerd programma samengesteld, waarop onder andere werken van Bach, Ravel, Prokofiev, Mussorgsky en Poulenc prijken. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten kosten €12 en zijn aan de zaal te koop. Lidy Bijnsdorp is een jonge veelbelovende celliste. Ze is geboren in 1986 en werd al op 11-jarige leeftijd toegelaten tot de afdeling jong talent van het Haagse conservatorium. Ze had les van Monique Bartels en Michel Strauss (Conservatoire Superieur in Parijs). Ze speelt onder andere in het Allegra-kwartet en won de 2e prijs op het internationale Charles Hennen-concours. Ook behaalde ze prijzen op het Prinses Christina Concours, het Jong Muziektalent Nederland Concours, de cello Biennale 2010 en onlangs op het Grachtenfestival Concours in Amsterdam. De jonge pianist Tobias Borsboom (1988) won al diverse jeugdconcoursen waaronder het Petrof Festival en in 2008 het Prinses Christina Concours (1e prijs). Hij had les van Paolo Giacometti en studeert nu nog bij Jan Wijn. Hij heeft al veel internationale ervaring met optredens in Los Angelos, San Francisco en Vancouver.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×