In verband met Coming Out dag worden sinds enkele jaren op verschillende openbare plekken grote regenboogvlaggen opgehangen. Dit jaar voor het eerst op de Meelfabriek. (Foto: Chris de Waard).

Coming Out Dag kleurt Leiden

Vandaag is het Coming Out Dag. Jaarlijks wordt op 11 oktober aandacht besteed aan het ‘uit de kast komen’, oftewel het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel en/of transgender (LHBT’s) openlijk voor zijn of haar seksuele identiteit uitkomt. Het symbool hiervan is de regenboogvlag. Coming Out Dag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. Sindsdien wordt, alleen in Leiden, door het COC ieder jaar een prominent gebouw omhuld met een reuzen regenboogvlag. Als eerste Molen de Valk vervolgens het Centraal Station, de Koornbeursbrug en dit jaar De Meelfabriek.

Sleutelstad-presentator Roel van Niekerk in gesprek met Lorenzo van Beek over Coming Out Dag in Leiden.

Ab van der Wiel, eigenaar/projectontwikkelaar van De Meelfabriek, en Lorenzo van Beek en Julie van Schravendijk (Stichting Coming Out Leiden i.o) onthulden de 36 meter lange vlag die vanuit heel Leiden te zien is. Ook de andere gebouwen zullen dit jaar weer met een regenboogvlag getooid zijn.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×