Leiden steekt 30 miljoen in fietsparkeren

De komende jaren trekt de gemeente Leiden flink de portomonnee voor de aanleg van extra ondergrondse fietsenstallingen rondom het station. Er moeten er duizenden bijkomen. Momenteel zijn er circa 14.000 fietsparkeerplekken in de stationsbuurt. Dat worden er 18.500. Kosten voor aanleg: 30 miljoen euro. De gemeente gaat voor de overdekte stallingen wel geld rekenen. Wie zijn fiets gratis wil neerzetten, zal wat verder moeten lopen. Bovendien staat de fiets dan wel buiten.

Wethouder Strijk over het Masterplan Fietsparkeren.

In het centrum wordt ondertussen druk gewerkt aan de grote fietsenkelder onder V&D. Die is voor de bezoekers wel gratis. Leiden wil mensen zo verleiden om per fiets het centrum te bezoeken. Een tweede grote ondergrondse stalling zit in de planning. De komende tijd gaat de gemeente onderzoeken of er bij de Hartebrugkerk – op de hoek van de Haarlemmerstraat met de Lange Mare – zo’n stalling kan komen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×