Spoeddebat Ins Blau loopt met sisser af

Het was – zoals we inmiddels gewend zijn – stevige taal van de VVD Leiden. Gisteravond tijdens het door die partij aangevraagde spoeddebat over de veel hoger uitgevallen verbouwingskosten van het nieuwe vlakkevloertheater Ins Blau aan de Haagweg, wond fractievoorzitter Paul Laudy er geen doekjes om: “Onacceptabel, deze ongeoorloofde uitgaven”. Wethouder Jan-Jaap de Haan trok het boetekleed aan en gaf aan dat er inderdaad talloze momenten waren geweest waarop de raad tussentijds geinformeerd had kunnen worden. Dat dat niet is gebeurd is fout en hij beloofde maatregelen om herhaling te voorkomen. Dat bleek voldoende voor de VVD die het daar verder bij liet.

Paul Laudy gaat er vanuit dat het college de raad voortaan tijdiger op de hoogte brengt als er problemen ontstaan. Wethouder de Haan trekt het boetekleed aan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×