Leydse Weelde toont oude en hedendaagse botanische tekeningen

Museum Boerhaave biedt tot 5 mei 2013 een dubbel eerbetoon aan de botanische tekenkunst. In de tentoonstelling Leydse Weelde, Groene ontdekkingen in de Gouden Eeuw staat de botanie centraal die in de zeventiende eeuw de belangrijkste tak van wetenschap was in de Republiek. Op de tentoonstelling zijn topvoorwerpen uit binnen- en buitenlandse verzamelingen  te zien zoals een geaquarelleerd tulpenboek, de eerste tekening van een aardappel, bloemstillevens en gedroogde planten. Daarnaast viert de Leidse biologe Janneke Brinkman haar vijfentwintig jarig bestaan als botanisch illustrator met de tentoonstelling Leydse Weelde met Janneke Brinkman. Haar aquarellen onderscheiden zich door scherpe observatie en een verfijnd gevoel voor toon en compositie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×