Partij van de Dieren is tegen het oplaten van niet-afbreekbare ballonnen (Foto: Archief Sleutelstad)

Partij voor de Dieren dient motie in tegen oplaten ballonnen

Partij van de Dieren heeft gisteren bij de behandeling van het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente een motie ingediend om het oplaten van niet-afbreekbare ballonnen tijdens evenementen te ontmoedigen. Fractievoorzitter Dick de Vos van de dierenpartij maakt zich vooral zorgen over de plastictouwtjes waarin vogels verstrikt kunnen raken. Daarnaast zien vogels en (zee)dieren de ballonresten als voedsel, waardoor ze sterven.

Dick de Vos vertelt over de schade die niet-afbreekbare ballonnen aanrichten bij met name vogels.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×