Rioolgemaal Geregracht weer in bedrijf

Gisterochtend is het Zuidelijk rioolgemaal aan Geregracht 50 opnieuw in gebruik genomen. Wethouder Frank de Wit stelde het uit 1935 stammende gemaal weer in bedrijf. De laatste decennia diende het enkel nog als noodgemaal dat in bijzondere situaties bijgeschakeld werd. Het gemaal heeft nu een grotere rioolpompcapaciteit gekregen en is volledig gerestaureerd.  De werkzaamheden waren intensief, met name doordat het rioolgemaal zich in een monumentaal pand bevindt. De onderdelen van de installatie en de pompen konden daardoor niet groter zijn dan de deuropeningen van de bestaande bouw. De inspanningen hebben geresulteerd in een hightech pompsysteem dat van groot belang is voor de stad.  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×