Biodiversiteitstuin Vrij Groen verhuist naar Oegstgeest

De Biodiversiteitstuin Vrij Groen is zaterdag verhuisd naar Oegstgeest. De afgelopen jaren had Vrij Groen een terrein in bruikleen aan de Mendelweg, achter Museum Naturalis. Daar wordt nu een parkeerterrein aangelegd voor overbuurman Heerema. Een zoektocht naar een nieuwe plek in Leiden liep uiteindelijk op niets uit. In Roomburg leek Matilo een goede optie, maar de gemeente stelde er teveel eisen, zo vertelt Margje Vlasveld van de Ideewinkel Leiden. “In Oegstgeest worden we met open armen ontvangen, terwijl de gemeente Leiden allerlei eisen stelde. We moesten bijvoorbeeld elke dag aanwezig zijn. Ik denk dat ze gewoon een goedkope plantsoenendienst voor Matilo wilden.”

Anne Marie van Dam van Vrij Groen was vrijdag te gast in Nieuws071.

In Oegstgeest heeft Vrij Groen voor in ieder geval drie jaar een stuk grond langs de A44. In Nieuw Rhijngeest worden de biodiversiteitstuin de komende weken weer ingericht. Op 17 en 20 oktober is iedereen welkom om te komen helpen tijdens de twee plantdagen. Alle planten die van Leiden naar Oegstgeest zijn verhuisd, moeten nu zo snel mogelijk de grond in.

In Oegstgeest begint Vrij Groen ook weer een Kerstbomenasiel. Mensen die een boom met kluit kopen, kunnen deze na de feestdagen bij Vrij Groen planten en een jaar later weer ophalen. De kerstbomen van vorig jaar blijven achter op de oude locatie aan de Mendelweg en kunnen daar worden opgehaald.

Leiden Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×