Naar Verluidt in de laatste samenstelling in 2002. (Foto: PR).

Naar Verluidt 10 jaar later: Eindelijk uit elkaar!

Een avond in oktober 2002 in de Q-Bus in Leiden: zonder het te weten speelde de Leidse band ‘Naar Verluidt’ toen hun wat later zou blijken laatste optreden. Nu, 10 jaar jaar later, stapt de band nog eenmaal het podium op. Naar Verluidt kreeg in de beginjaren veelvuldig te horen dat de band ‘er wel zou komen’. En dat leek ook daadwerkelijk te gebeuren. De band speelde onder andere bij ‘Spijkers met koppen’ op radio 2, was te gast bij ‘BNN for Live’ met Bridget Maasland en speelden in voorprogramma’s van De Dijk en de Tröckener Kecks. Succes bleef echter uit. Gesprekken met platenmaatschappijen liepen op de klippen en er werd besloten tot een pauze. Die bleek 10 jaar te duren.

“Als je het zo zegt is dat wel lang ja,” zegt zanger Robert Toet. “We waren op onszelf uitgekeken. Hadden het gevoel niet meer verder te komen en dan moet je stoppen. Zelf zeiden we dat niks eindig is en dat Naar Verluidt nog bestond, alleen als een soort niet-spelend lid.”

De band transformeerde in de nederpopcoverband Los. Andere bandleden vonden plekken bij andere bands als Rigby, Case Mayfield, BOSCO en Close Call.

“Na tien jaar leek het ons leuk om iedereen weer eens te zien. En als we dan toch bij elkaar zijn: waarom niet ook spelen? En als we dan toch spelen, waarom zouden we het dan niet in het openbaar doen? Bijna alle oud muzikanten komen meedoen. En dan hebben we het over 15 man ongeveer. In de Q-bus in leiden, natuurlijk! En dan valt het doek,” aldus Robert Toet: “Het moet een mooie avond worden. Met alle vrienden en bekenden van toen en nu.”

Naar Verluidt speelt op 16 november in de Q-Bus op de Middelstegracht 123 in Leiden. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 5 euro aan de deur.

Op www.naarverluidt.nl staan bijna alle video- en geluids-opnames van de band.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×