Eind volgend jaar moet de woontoren met 46 appartementen er staan. (Impressie: SHWJ).

Appartementen voor werkende jongeren aan Rijnoever

Gegoochel met cijfers over de parkeerdruk, geen oog voor de buurt. Het waren onlangs harde verwijten van een aantal omwonenden van de Rijnoever in Transvaal aan het adres van de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren die daar een nieuwe woontoren wil bouwen met appartementen voor werkende jongeren. Een groep buurtbewoners vroeg aan de politiek aandacht voor de bestaande (parkeer)overlast in de wijk en vreest dat die nog erger wordt als er straks tientallen appartementen worden bijgebouwd.

Chris de Waard in gesprek met VVD-wethouder Van Woensel en directeur Feij van de SHWJ.

Volgens wethouder Van Woensel en directeur Feij van de SHWJ hoeven ze zich echter geen zorgen te maken. De doelgroep bezit nauwelijks auto’s. De buurt gaat er met de extra parkeerplaatsen die bij de woontoren worden gerealiseerd – naar verwachting – zelfs op vooruit. Mocht dat toch niet het geval zijn, dan belooft de SHWJ om extra parkeerplaatsen te huren bij het parkeerterrein aan de Haagweg of in de nieuwe Morspoortgarage.

Hoewel verschillende politieke partijen in eerste instantie grote moeite hadden met de plannen van de SHWJ ging uiteindelijk bijna de hele raad akkoord met de nieuwbouw en de renovatie van het bestaande gebouw.Directeur Feij wist de raadsleden ervan te overtuigen dat zijn organisatie toch echt veel en goed overleg had gehad met de buurt. “Wel hadden we te maken met de groep auto- en parkeeractivisten die zich ook jaren hebben verzet tegen de komst van de Morspoortgarage”, aldus Feij. Dat was voor de meeste partijen voldoende. Alleen het CDA blijft tegen. Die partij vindt het onbestaanbaar dat Leiden geen hogere parkeernorm hanteert.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×