De haaien die onderzocht zullen worden (foto: PR).

Maaginhoud haaien op tafel

Morgenavond zullen in Naturalis zes haaien binnenstebuiten worden gekeerd. Tijdens LiveScience kan het publiek een kijkje nemen op de werkvloer van een team van deskundigen. Aan de hand van de maaginhoud van de haaien wordt er afgeleid wat ze gegeten hebben. De haaien zullen ter plekke opengesneden worden, waarbij resten van vissen en ook stukjes plastic gevonden kunnen worden. Daarnaast zijn in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum CT scans gemaakt van de haaien uit de collectie. Pepijn Kamminga van Naturalis doet namelijk onderzoek naar de evolutie van haaienkoppen. Morgen zal bekeken worden of er een verband is tussen de vorm van de kop van de haai en wat hij eet.

LiveScience is morgen met het toegangsbewijs van Naturalis gratis bij te wonen tussen 11.00 en 15.00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×