De Meeuwen van Tinbergen te zien bij Boerhaave

De theatervoorstelling De Meeuwen van Tinbergen is op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 oktober te zien in de binnentuin van Museum Boerhaave. Alle voorstellingen worden voorafgegaan door een lezing van een wetenschapper. De voorstelling is een hommage aan gedragsbioloog en Nobelprijswinnaar Niko Tinbergen (1907-1988), die bekend werd om zijn onderzoek naar de `supernormale prikkel’ onder meer bij de meeuwenkolonies op Terschelling. De acteurs van Cowboy bij Nacht, vertonen met De Meeuwen van Tinbergen een zintuiglijke en muzikale voorstelling over de ongekende krachten van supernormale prikkels op de instincten van de mens. Op 26 oktober spreekt  Bas Haring, hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden, voorafgaand aan de voorstelling over `supernormaal bezit’ en verkent hij de menselijke hebberigheid en het ontspoord consumptie- en koopgedrag. Op 27 oktober buigt Jeroen Jansz, hoogleraar Communication and Media aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zich over `Supernormale beeldcultuur’ en hoe deze het menselijk gedrag beïnvloedt. Carel ten Cate, hoogleraar gedragsbiologie aan de Universiteit Leiden, rondt op 28 oktober de cyclus af met een lezing over `supernormale schattigheid’.  

De lezing beginnt steeds om 14.00 uur en duurt een uur. De theatervoorstelling begint om 15.00 uur en eindigt eveneens een uur later. Aanmelden kan via www.boerhaave.nl.  De Meeuwen van Tinbergen heeft na een succesvolle première op Oerol een tournee door Nederland gemaakt en is voor het laatst te zien in de binnentuin van Museum Boerhaave.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×