In Ovo genomineerd voor Herman Wijffels Innovatieprijs 2012

Het in Leiden gevestigde In Ovo, is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2012. De Rabobank heeft uit de in totaal 577 inzendingen, 10 ondernemers geselecteerd die kans maken op de Innovatieprijs, de Aanmoedigingsprijs en de Publieksprijs. In totaal is er € 122.500 euro aan prijzengeld beschikbaar.Herman Wijffels en bestuursvoorzitter Piet Moerland van de Rabobank reiken de prijzen gezamenlijk uit tijdens een evenement op 14 november in het Evoluon in Eindhoven. De Herman Wijffels Innovatieprijs heeft als doel ondernemers te helpen hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. In Ovo ontwikkelt een test waarmee halverwege het broedproces het geslacht van het kuiken al in het ei bepaald kan worden. Door op dit moment de mannelijke eieren weg te nemen, hoeven geen kuikens gedood te worden. De mannelijke eieren kunnen ingezet worden voor het maken van vaccins.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×