Wetenschapsdag vooral voor kinderen

Dit jaar is de Wetenschapsdag die de universiteit, Hortus en Oude Sterrewacht organiseren, vooral leuk voor kinderen. Ze hoeven niet met hun handen op de rug naar voorwerpen in vitrines te kijken, maar mogen sieraden uit de steentijd maken, Griekse vazen beschilderen, planten verzamelen voor de wetenschap en superslijm maken in een laboratorium. Ook kunnen ze een menselijk geraamte in elkaar puzzelen of mee doen aan de tekenwedstrijd van de Sterrewacht. Er zijn lezingen over de geboorte van sterren en planeten, kinderrechten, en over de invloed van videogames op aandacht van pubers. Een chemische tovenaar geeft een wervelende kleurenshow en wie dat wil, kan een kijkje nemen bij de antieke kijkers van de Sterrewacht. De Wetenschapsdag vindt plaats op zondag 28 oktober en duurt van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang tot alle activiteiten is gratis. Meer informatie staat op www.wetenschapsdag.leidenuniv.nl, www.hortus.leidenuniv.nl en www.lumc.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×