"Kennis verloren door wegbezuinigen wijkmanagement"

Het Leidse College van Burgemeester en Wethouders heeft plannen om het wijkmanagement volgend jaar te beëindigen. Het wijkmanagement wordt met het oog op bezuinigingen ondergebracht bij stedelijk beheer.

Jaap van Meijgaarden, voorzitter van de Verening Pancras-West betreurt de bezuinigingen. Hij roept, namens de voorzitters van de buurt- en wijkverenigingen van Stadsdeel Midden, de gemeenteraad op om hier niet mee akkoord te gaan. “Als je burgerparticipatie belangrijk vindt, dan doe je dit niet.”

De wijkmanagers in Leiden zijn een schakel tussen burger en gemeente en voeren overleg met gemeentelijke organisaties en externe partijen. In voorgaande jaren heeft de gemeente ingezet op het versterken van het wijkmanagement en burgerparticipatie en is er bugdet voor beschikbaar gesteld. Volgens Van Meijgaarden zijn de plannen daarom in strijd met eerdere toezeggingen. “We zijn er compleet door overvallen. Met het bezuinigen op wijkmanagement gaat er kennis in de wijk verloren. Dat is zonde. Wijkmanagers kunnen gericht actie ondernemen, ze staan dicht bij de burgers. Klachten die bij bijvoorbeeld bij de gemeente binnenkomen, kan het wijkmanagement beter oplossen.”

De voorgenome bezuinigingen staan aan het eind van de maand ter discussie in de gemeenteraad. Die moet de plannen van het College eerst goedkeuren.

Leiden bezuinigingen gemeenteraad wijkmanagement

Meer in dossier bezuinigingen

Meer in dossier bezuinigingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×