Massale opkomst bij kennismaking met Leidse fondsen

2

Te klein was het Leidse Volkshuis vanmiddag niet, maar dat is dan ook een heel groot gebouw. Erg druk was het er wel. Niet zo gek als je bedenkt dat daar voor het eerst een kennismakingsbijeenkomst werd georganiseerd door de gezamenlijke Leidse fondsen. Die fondsen ondersteunen jaarlijks talloze projecten en goede doelen in de stad voor in totaal meer dan 2,5 miljoen euro en willen daar nog jaren mee doorgaan. Opmerkelijk genoeg kregen de fondsen de afgelopen crisisjaren juist minder aanvragen dan voorheen. Voorzitter Hans Baaijens van het Leids Fondsenoverleg roept ‘de stad’ nadrukkelijk op om aanvragen in te (blijven) dienen. De fondsen zijn ervoor en de pot is nog lang niet leeg.

Chris de Waard ging langs bij het Volkshuis en sprak daar met Hans Baaijens en enkele door de fondsen gesteunde organisaties.

Delen
heropening sligro Leiden

2 reacties

  1. Joost van Breukelen op

    Het was een geweldig positief initiatief van alle Leidse of met Leiden verbonden fondsen. Open, eerlijk, naturel en "kom maar op". Goed georganiseerd initiatief waar ik versie 2.0 al graag tegemoet zie. Goeie workshops en heel veel belangstelling. Dank aan Stichting Heilige Geest- of Arme wees- en Kinderhuis Leiden, Fonds 1818 (superfonds, red 😉 Stichting De Carolusgulden, WOZfonds, Cultuurfonds Leiden en het Druckerfonds (voormalig Stichting Beheer Het Leidse Volkshuis).

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline