De grote zaal van het Volkshuis was flink gevuld met vertegenwoordigers van allerlei organisaties die benieuwd waren wat de Leidse fondsen hen te bieden hebben. (Foto: Chris de Waard).

Massale opkomst bij kennismaking met Leidse fondsen

Te klein was het Leidse Volkshuis vanmiddag niet, maar dat is dan ook een heel groot gebouw. Erg druk was het er wel. Niet zo gek als je bedenkt dat daar voor het eerst een kennismakingsbijeenkomst werd georganiseerd door de gezamenlijke Leidse fondsen. Die fondsen ondersteunen jaarlijks talloze projecten en goede doelen in de stad voor in totaal meer dan 2,5 miljoen euro en willen daar nog jaren mee doorgaan. Opmerkelijk genoeg kregen de fondsen de afgelopen crisisjaren juist minder aanvragen dan voorheen. Voorzitter Hans Baaijens van het Leids Fondsenoverleg roept ‘de stad’ nadrukkelijk op om aanvragen in te (blijven) dienen. De fondsen zijn ervoor en de pot is nog lang niet leeg.

Chris de Waard ging langs bij het Volkshuis en sprak daar met Hans Baaijens en enkele door de fondsen gesteunde organisaties.

Cultuur Leiden Sport Leidse Fondsendag


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×