Politie onderzoekt verband tussen aanrijding motoragent en mishandeling Hagenaar

Een rechercheteam van het Bureau Regionale Recherche van Politie Haaglanden onderzoekt het vermoedelijke verband tussen twee incidenten die afgelopen zaterdag plaatsvonden. Bij die incidenten kreeg een Hagenaar een harde klap en werd een motoragent aangereden. De 28-jarige Hagenaar zat die ochtend rond 07.00 uur met een kennis in een taxi. Ter hoogte van de kruising met de Hoefkade en de Vaillantlaan stapte de Hagenaar uit en sprak hij kort met de bestuurder van een personenauto die op dat moment achter de taxi aanreed. Vervolgens werd hij door een aantal mannen beetgepakt en met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. Toen een omstander te hulp schoot, stapten de mannen weer in de auto en reden weg richting de Parallelweg. Het slachtoffer ging direct naar de spoedeisende hulp van het MCH.

Een motoragent was rond 07.00 uur bezig met een controle op het Schenkviaduct bij het Rijswijkseplein in Den Haag. Toen hij een grijze Seat over een doorgetrokken streep zag rijden, is hij achter deze auto aangegaan. De grijze Seat reed met zeer hoge snelheid de A12 en later de A4 richting Leiden op. Bij de afslag naar Zoeterwoude is de Seat de A4 afgegaan, de Europaweg op. Ongeveer 200 meter voor de Lammebrug in Leiden is de Seat gestopt. De motoragent stopte achter de auto. Hierop reed de bestuurder van de Seat achteruit tegen de motoragent aan en ging er vervolgens vandoor. De agent heeft twee schoten, gericht op de autobanden, gelost om de Seat tot stoppen te dwingen. Desondanks reed de Seat door en raakte de auto van een man die de aanrijding met de motoragent gezien had en hulp wilde bieden. De motoragent en automobilist bleven ongedeerd. De verdachte vluchtte na de botsing de Seat uit, de weilanden en struiken in.

Zeer waarschijnlijk is hij vervolgens de Vliet overgezwommen richting zwembad De Vliet aan de Voorschoterweg. Daarvandaan stak hij de Voorschoterweg over en vluchtte de componistenbuurt in. Hij is voor het laatst gezien Toen hij zich in zijn natte kleding, bij het fiets- en voetgangerstunneltje op de kruising van de Churchilllaan en de Voorschoterweg bevond. Het is niet bekend waar hij daarna heen is gegaan. Al snel werd duidelijk dat de auto die betrokken was bij het incident op de Vaillantlaan in Den Haag, vermoedelijk hetzelfde voertuig is waarmee in Leiden op de agent is ingereden. Inmiddels heeft het rechercheteam in Haaglanden beide incidenten in onderzoek. De bestuurder van de Seat wordt onder andere verdacht van poging tot doodslag. De Rijksrecherche doet een onafhankelijk onderzoek naar de geloste schoten van de motoragent. In verband met het onderzoek zullen door het team flyers verspreid worden in de componistenbuurt. Ook besteedt het regionale Opsporingsprogramma Team West komende dinsdag aandacht aan deze zaak. Het rechercheteam zoekt getuigen die zaterdag 13 oktober de vluchtende verdachte gezien hebben in de omgeving van de Vliet in Leiden.Ook wil het team graag spreken met getuigen die de man hebben gezien vanaf het moment dat hij de Voorschoterweg overstak en de componistenbuurt in vluchtte. Verder is onbekend waar de overige inzittenden van de grijze Seat zijn gebleven. Er hebben twee of drie, vermoedelijk Noord-Afrikaanse, mannen bij de verdachte in de Seat gezeten. Zij hebben mogelijk vlak nadat de bestuurder de snelweg A4 afreed, de Seat verlaten, vermoedelijk in de richting van het volkstuinencomplex. Wie informatie heeft, kan bellen naar 0900-8844.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×