Jong en oud in de benen voor kinderen van LUMC

Vandaag renden zo’n 600 deelnemers door en rondom het LUMC in het kader van de WAKZ Loop 2012. De loop werd voor de derde keer georganiseerd en de opbrengst is bestemd voor het nieuwe Willem-Alexander Kinderziekenhuis LUMC. Jong en oud namen deel aan de spannende wedstrijd waarvoor wethouder Roos van Gelderen het startschot gaf en aan het eind de prijzen uitreikte. Met het geld kunnen verschillende projecten gefinancierd worden, zoals Kindertelevisie, een speciale ziekenhuisomroep voor en door kinderen, maar ook projecten die zorgen voor een kindvriendelijke inrichting met aangepast speelgoed. Voor de jongsten bedroeg de afstand 1 of 2 kilometer. Voor de oudere lopers was er keus uit 5, 10 of 15 kilometer. Tim Brouwer de Koning behaalde de eerste plaats bij de volwassenen. (Foto’s: Emile van Aelst.)

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×