Leiden heeft bovengemiddeld aantal donoren

Leiden scoort licht bovengemiddeld als het om het aantal geregistreerde orgaandonoren gaat. In het kader van de Nationale Donorweek bracht de website Jaofnee.nl een overzicht naar buiten van het aantal donoren per gemeente. In Leiden blijkt ongeveer 42% van de inwoners zich te hebben geregistreerd, terwijl het landelijk gemiddelde een procent lager ligt. Van die 42% (ongeveer 42.000 mensen) wil ongeveer tweederde wel orgaandonor zijn, terwijl de rest aangeeft dit niet te willen.

Leiden scoort minder dan de rest van de regio. In Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest en Warmond ligt het percentage geregistreerde orgaandonoren rond de 45%.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×