Oudste inwoner (108) overleden

Maria Langzaal-Timmers, de oudste inwoner van Leiden én Zuid-Holland, is gisterochtend overleden. Ze is 108 jaar en 46 dagen oud geworden. Volgens de familie is ze heel rustig in haar slaap uit het leven weggegleden. “Ze is er gewoon stilletjes tussenuit gegaan, zoals ze graag wilde”, aldus schoondochter Ernie.

Afgelopen zaterdag werd Maria Langezaal nog uitgebreid geportretteerd in het Leidsch Dagblad. In dat interview zei de Leidse geen idee te hebben waarom ze zo oud was geworden. Ook gaf ze aan het leven ‘nooit onprettig’ te hebben gevonden, maar het zo wel genoeg te vinden. “Ik heb lang genoeg geleefd. Als Onze Lieve Heer me nu maar snel haalt, dan ben ik wel tevreden. Maar je hebt daar als mens niks over te vertellen.”

Maria Langezaal kwam oorspronkelijk uit Kerkrade. Daar ontmoette ze Leidenaar Frans Langezaal, eigenaar van het elektrotechnisch installatiebureau Langezaal & Inniger, dat 107 jaar bestaat. Voor hem verhuisde ze in de jaren dertig van de vorige eeuw naar Leiden.
Tot een paar weken voor haar dood leefde ze nog zelfstandig in een appartement in Leiden. Door een val liep ze een gebroken been op en moest ze naar Leythenrode worden overgebracht. Daar is ze gisteren ook overleden.

Maria Langezaal-Timmers kreeg zes zoons, van wie er nog drie in leven zijn. Ze laat ook 15 kleinkinderen en 22 achterkleinkinderen achter.

Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×