Burgemeester wil Café ’t Centrum een halfjaar sluiten

De burgemeester is van plan café ’t Centrum voor een half jaar te sluiten. Hij wil dat het café aan de Nieuwe Beestemarkt dicht gaat, omdat het de Opiumwet overtreden zou hebben. Tijdens een politiecontrole afgelopen zaterdag, heeft Politie Hollands Midden geconstateerd dat negen bezoekers in het bezit waren van drugs. Vijf mensen zijn aangehouden omdat zij harddrugs bij zich hadden. Bij één van hen is een hoeveelheid harddrugs aangetroffen die kan worden aangemerkt als handelsvoorraad. Enkele personen hebben verklaard dat zij de drugs die zij bij zich hadden, hebben gekocht in café ’t Centrum.

Op grond van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd tot het sluiten van de zaak. Uit de geconstateerde feiten concludeert hij dat er in café ’t centrum stelselmatig drugs gebruikt worden en dat uit verklaringen naar voren is gekomen dat er op regelmatige basis harddrugs verhandeld worden.

De eigenaar van het café kan tot 31 oktober reageren. De burgemeester neemt vervolgens zo spoedig mogelijk een definitief besluit.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×