Najaarsconcert Leiden Sinfonietta in teken van Scandinavië

Volgende week zondag geeft het orkest Leiden Sinfonietta onder leiding van dirigent Jacco Keyzer een najaarsconcert in de Petruskerk. Op het programma staan alleen Scandinavische werken. Er klinken een klarinetconcert van de Fins-Zweedse componist Bernhard Crusell, een symfonie van de Noor Johan Svendsen, de pastorale suite van de Zweed Lars Erik Larsson en drie Noorse dansen van Grieg. De jonge klarinettist Stefan Guirten speelt het tweede klarinetconcert van Bernhard Crusell, een Fins-Zweedse componist en klarinettist uit de tijd van Beethoven. Stefan Guirten studeert biologie aan de Universiteit Leiden en combineerde deze studie met een driejarige minor Klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, via het Practicum Musicae van de universiteit. Het concert begint op zondag 4 november om 15.00 uur. Kaarten kosten €10 per persoon. Meer informatie staat op www.leidensinfonietta.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×