Leidse gemeenteraad kiest geen omroep

Zeer tegen de zin van wethouder De Haan gaat de Leidse gemeenteraad geen voorkeur aangeven voor een lokale omroep. Ook worden er geen randvoorwaarden gesteld en mogen de omroepen zichzelf niet presenteren. Dat laatste vindt een meerderheid van de Leidse raad overbodig, nu zo’n presentatie niet alsnog tot een keuze zou leiden. Aleen de PvdA en het CDA willen wel criteria opstellen en aan de hand daarvan kiezen welke omroep daar het beste bij aansluit. Wethouder De Haan snapt niks van de opstelling van de raad. “Het Commissariaat voor de Media stelt letterlijk dat u gemotiveerd een voorkeur moet uitspreken als de meerdere kandidaten zijn. Als u zich daarvan wilt verschonen, mag dat, maar kiezen geeft mogelijkheid om voor onze subsidie de leukste, interessantste en beste omroep voor de Leidenaren te krijgen.”

Chris de Waard van Sleutelstad vertelt over de ‘ lokale omroepstrijd’ in de regio.

De raad was niet gevoelig voor de argumenten en blijft erbij dat kiezen tussen Unity en Sleutelstad niet zuiver zou zijn. “De media moeten de raad controleren, dus past de raad hier bescheidenheid”, zo vinden ChristenUnie en VVD. De meeste andere partijen sluiten zich daar dus bij aan en willen dat het Commissariaat voor de Media beslist wie van de twee voor Leiden het beste is.

In de regio wordt ondertussen wel een keuze voorbereid. Afgelopen maandag vonden in Teylingen de eerste presentaties plaats. In de Bollenstreek strijden Unity en Nens om de lokale omroepvergunning. Nens is nu nog de lokale omroep van Noordwijk en Noordwijkerhout, maar wil voor de hele Bollenstreek gaan uitzenden. Afgelopen avond presenteerden Sleutelstad en Unity zich in Zoeterwoude. Volgende week in Voorschoten.

Op www.rtvlorelei.nl zijn de plannen te downloaden die de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) en Sleutelstad hebben voor de lokale omroep in deze omgeving.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×