De aftrap van de eerste editie van TEDx Leiden (Foto: Laura Kroet).

Eerste editie TEDx Leiden in teken van geld

Vrijdag vond de eerste editie van TEDx Leiden plaats. De Waag was het toneel van lezingen over het thema ‘Financing the Future’. Het van oorsprong Amerikaanse concept TED werd door initiatiefnemers Marijn Wiersma en Freek Tanis naar de Leidse regio gehaald. Het doel van het congres was om na te denken over vernieuwingen in de financiële sector.

Cynthia en Laura Kroet waren vanmorgen om 8.30 uur bij De Waag en spraken kort voor de aanvang van TEDx Leiden met organisatie en bezoekers.

Marijn Wiersma: “Het thema waar me mee werken, is nu heel actueel. Mensen willen weten hoe het ook anders kan. We hopen dan ook dat de bezoekers met elkaar in contact komen en de handen in een slaan om te gaan werken aan een complementaire economie.”

Het evenement heeft een Leidse insteek: niet alleen enkele sprekers komen uit de regio, er is ook samengewerkt met lokale instellingen en bedrijven. En er zijn plannen om volgend jaar opnieuw een editie van TEDx in Leiden te organiseren. “Dat kan dan bijvoorbeeld over duurzaamheid, onderwijs of gezondheidszorg gaan. Het zijn aspecten die op dat moment aandacht nodig hebben”, zegt Wiersma.  

Voor iedereen die er niet bij kon zijn: de opnames van alle lezingen zijn via YouTube te bekijken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×