Project SchuldHulpMaatje zoekt nieuwe maatjes

Het project SchuldHulpMaatje van de Stichting Voor Elkaar Leiden is een groot succes en dat is eigenlijk slecht nieuws. Zo vertelde coördinator Johan de Gier afgelopen vrijdag in de uitzending van Nieuws071. In februari ging SchuldHulpMaatje Leiden van start en momenteel zijn er 30 vrijwilligers actief als maatje. Maar Johan de Gier verwacht de komende jaren wel 70 maatjes nodig te hebben. “Er zijn meer mensen met schulden die wel een maatje kunnen gebruiken dan we hadden verwacht.”

Schuldhulpmaatjes helpen mensen in het veld en niet vanachter een bureau. Ze gaan mee naar instanties als de belastingdienst of de Stadskredietbank en helpen met brieven schrijven en formulieren invullen. Maar ze laten hun cliënten ook zien hoe je met minder geld rond kunt komen. De vrijwilligers krijgen een driedaagse opleiding en worden door Johan de Gier aan een cliënt gekoppeld.
SchuldHulpMaatje Leiden is een initiatief van de lokale kerken en wordt georganiseerd vanuit Stichting Voor Elkaar Leiden. Het project wordt financieel ondersteund door de lokale kerken, de Gemeente Leiden, Fonds 1818, Oranje Fonds en diverse andere giften. SchuldHulpMaatje werkt volgens de richtlijnen van de landelijk overkoepelende organisatie SchuldHulpMaatje. Er is een nauwe samenwerking met de lokale maatschappelijke organisaties en de Stadsbank.
Wie ook maatje wil worden, kan contact opnemen met Johan de Gier, telefoon 06 51124743. Kijk voor meer informatie op www.voorelkaarleiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×