GroenLinks Leiden: Circus Belly Wien niet welkom

Ouderwets en achterhaald. Dat is circus Belly Wien dat vanaf volgende week woensdag de tenten opslaat op de Molenwerf naast Molen de Valk. Dat vindt althans GroenLinks in Leiden. Duo-raadslid Robbert van Heuven roept zijn collega’s in de Leidse politiek dan ook op het circus te boycotten. Alle raads- en collegeleden ontvingen van het circus een uitnodiging om een voorstelling bij te wonen.

Robbert van Heuven vindt een circus met wilde dieren niet meer van deze tijd. Het circus zelf spreekt juist van een traditioneel circus waar wilde dieren bijhoren.

De discussie over het al dan niet faciliteren van circussen met wilde dieren wordt al langer gevoerd. Niet alleen in Leiden overigens. Steeds meer gemeenten in Nederland gaan over op een circusverbod als er wilde dieren in het spel zijn. Zo’n verbod komt er binnenkort ook landelijk. In het regeerakkoord spraken VVD en PvdA af dat er zo’n verbod in de wet wordt opgenomen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×