Laatste Leidse melkveehouder blij met boortunnel

Wilbert van der Post, de laatste melkveehouder in Leiden, is blij met de boortunnel waarin de RijnlandRoute voor een groot deel zal worden aangelegd. Opmerkelijk, want een van de tunnelmonden komt in zijn weiland te liggen. Van der Post is vooral blij met de duidelijkheid die nu is ontstaan. Eerder was hij bang dat het tracé alsnog verder van de Vlietlanden zou komen te liggen en daarmee midden over zijn land. Dan was het einde oefening geweest voor zijn boerenbedrijf.

Van der Post hoopt dat hij snel met de provincie en de gemeente Leiden overeenstemming kan bereiken over compensatie van (wei)land. Een strook langs de A4 is daarvoor geschikt en volgens Van der Post ook beschikbaar.

Leiden RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×