Overzicht fietsenstallingen rondom Leiden Centraal station (Foto: PR)

Rondom Leiden Centraal komen 300 extra stallingsplaatsen

De fietsenstalling naast het Visitor Centre en de Kamer van Koophandel krijgt er in december een extra lange rij fietsenrekken bij van twee lagen. Dat levert 300 nieuwe stallingsplaatsen op. Daarnaast gaat de gemeente Leiden de stallingen onder taxistandplaats en het Alphens perron grondig schoonmaken. Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening) hoopt dat de schoonmaakactie de aanblik van het stationsgebied zal verbeteren.“Het Stationsgebied is een van de belangrijkste entrees en visitekaartjes van de stad. Daarom verbeteren we de uitstraling van het gebied, onder andere door deze grote schoonmaakactie en het plaatsen van rekken voor 300 extra fietsen. Ik hoop dat we na deze actie het Stationsgebied samen schoonhouden.”

Begin december gaat de schoonmaakactie van start in de twee grootste fietsenstallingen aan de stadszijde. De stallingen worden in delen aangepakt. Fietsen kunnen daardoor tijdelijk niet worden gestald in het deel dat schoongemaakt wordt. Tijdens de schoonmaakactie worden ook onbruikbare fietsen verwijderd waardoor extra stallingsruimte ontstaat.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×