Duo Lisette Carlebur en Xenia Evers winnaar Rijnland´s Muziekconcours

Afgelopen weekend werd in De Waag het Rijnland’s Muziekconcours gehouden voor jonge muzikanten tussen 7 en 18 jaar. Het concours vond voor de 14e keer plaats en werd gewonnen door het duo Lisette Carlebur op viool en Xenia Evers op piano. De jury uitte zich lovend over de jonge talenten: “Zeer muzikaal duo dat nuances van de romantische vioolsonate van R. Schumann alle eer aandeed. Zowel in de meer uitbundige als in de lyrische, ingetogen passages was hun spel expressief. Bijzonder boeiend waren de zorgvuldig uitgevoerde fraseringen en overgangen tussen de verschillende sferen.” Er waren in totaal 48 deelnemers in de spannende muzikale strijd, waarvan het niveau opvallend hoog was. ( Foto’s: J.P.Kranenburg.)

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×