Sportnota: Leiden steekt 32 miljoen in sportlocaties

Wethouder Frank de wit (D66, Sport) heeft vandaag zijn langverwachte sportnota door het college geloodst. De gemeente gaat de komende jaren 32 miljoen investeren in sportlocaties. Jaarlijks komt er 2,1 miljoen beschikbaar voor een sportaccomodatieplan, waarin het onderhoud is geregeld. Opvallendste punten uit de sportnota zijn een nieuwe Vijf Meihal, twee nieuwe sportzalen in de wijk Dieperhout en één in de Kikkerpolder. Voor de bouw daarvan wordt gebruikt gemaakt van onderwijsgeld. De hallen zullen ook als gymaal gaan dienen voor scholen in de omgeving. Zwembad de Vliet blijft open. Het Vijf Meibad gaat dicht. Op de locatie van De Vliet komt of een nieuw binnenbad in combinatie met het bestaande buitenbad, of een heel nieuw binnen- en buitenbad. Dat wordt de komende maanden eerst nog onderzocht.

Wethouder de Wit lichtte vanmiddag zijn sportnota toe in Nieuws071 op Sleutelstad 93.7 FM.

De Wit wil zijn sportplan nog dit jaar in de Leidse raad behandelen. Of dat lukt, is nog niet helemaal duidelijk. Op de voorgenomen plannen kwamen 250 inspraakreacties en een deel van die bezwaren worden ongetwijfeld mondeling toegelicht bij de raadscommissie. Daarvoor wordt nog een aparte avond belegd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×