Leiden stelt begroting 2013 vast

De Leidse gemeenteraad heeft de begroting voor volgend jaar vastgesteld. Drie van de tien partijen stemden tegen. De ChristenUnie omdat een raadsmeerderheid voorkwam dat de financiële reservepot van de gemeente stijgt van 10 naar ruim 13 miljoen. Omdat te bereiken wilde het college de komende vier jaar steeds acht ton aan die reserve toevoegen. De raad besliste anders en gebruikt dat geld nu om onder andere bezuinigingen op subsidies in elk geval voor 2013 terug te draaien. “Je gaat in deze tijd niet elk jaar tien euro aan elke Leidenaar vragen om het hier alleen in de kelder te leggen,” zo licht D66-fractievoorzitter Mark Koek dat terugdraaien toe. Ook Leefbaar Leiden stemde tegen, evenals de Partij voor de Dieren.

Na het vaststellen van de begroting maakte Chris de Waard een rondje langs de verschillende partijen en wethouder Robert Strijk van financiën.

Andere partijen stemden wel in met de begroting, maar zeker niet allemaal van harte. Met name het CDA hield felle kritiek. Ook GroenLinks en de SP hadden moeite met de bezuinigingen. De PvdA was als enige opositiepartij eigenlijk heel tevreden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×