Foto: Museum Boerhaave.

Passie voor planten in Gouden Eeuw

Alette Fleischer, kunst- en wetenschapshistoricus en parttime educator bij de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam, houdt op 2 december een lezing in Museum Boerhaave. Fleischer belicht deze middag om 14.00 uur het botanische netwerk van Hieronymus van Beverningh en Jacob Breyne in het kader van passie voor planten in de Gouden eeuw. De toenmalige elite legde indrukwekkende particuliere collecties aan op buitenplaatsen, tuinen, kabinetten en bibliotheken. Deze collecties zijn van groot belang geweest in het verspreiden van botanische kennis. Oud-staatsman Hieronymus van Beverningh had in zijn kasteel in Warmond een indrukwekkende verzameling opgebouwd van planten, herbaria, boeken en tekeningen. Hij deelde zijn passie met Jacob Breyne, die in Danzig woonde en handelaar was in verfstoffen en droge kruiden. De toegang tot de lezing is gratis op vertoon van een geldig entreekaartje voor het museum. Meer info: www.museumboerhaave.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×