Nieuwe kans voor spacebox studio's in Zoeterwoude

Het CDA in Zoeterwoude doet een nieuwe poging om goedkope huisvesting voor jongeren te realiseren. De partij maakt zich al langer hard voor de plaatsing van zogenaamde Spacebox studio’s in het dorp. Corporatie Rijnhart Wonen zou die moeten exploiteren. Tot nu toe wil Rijnhart daar niet toe overgaan. Uit een enquete onder woningzoekenden bleek onvoldoende belangstelling. Het CDA gaat nu zelf een enquete houden, omdat de partij denkt dat de reguliere woningzoekenden niet tot de directe doelgroep behoren. De partij wil met name Zoeterwoudse jongeren aan het dorp binden door betaalbare zelfstandige wooneenheden te realiseren.

Tot 15 december kan de enquete worden ingestuurd. Dat kan via mail, info@zoeterwoude.cda.nl, of per post: CDA fractie, Gemeentehuis Zoeterwoude Posbus 34 2380 AA Zoeterwoude. De enquete kan worden gedownload via de website van het CDA Zoeterwoude.

Een spacebox is een compacte semipermanente 1-kamerwoning, voorzien van badkamer, keukenopstelling en elektrische verwarming, die uitermate geschikt is voor de huisvesting van jongeren. De spacebox is het alternatief voor een studentenkamer. Die zijn in Zoeterwoude namelijk nauwelijks beschikbaar. Door het plaatsen van deze spacebox studio’s wil het CDA Zoeterwoude de positie van de jongeren zo snel mogelijk verbeteren.

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×