Nanoweekend met gratis toegang in Museum Boerhaave

Nanotechnologie gaat over het allerkleinste en daar past dan ook de allerkleinste entreeprijs bij. Het weekend van 1 en 2 december is Museum Boerhaave gratis toegankelijk en staan allerlei speciale activiteiten in in het teken van nanotechnologie. Voor iedereen die wil ontdekken hoe nanotechnologie het dagelijkse leven raakt, nu en in de toekomst. Voor de deur van Museum Boerhaave staat dat weekend de Nanosupermarkt. In deze omgebouwde SRV-bus vindt u speculatieve producten die zijn gemaakt met behulp van nanotechnologie. Binnenkort misschien wel te koop in de winkel om de hoek. Zoals medicijnen vermomd als snoepjes, interactieve muurverf, wijn die zich aan je smaak aanpast en een twitter-implantaat.

Voor kinderen is er een mega-groeimodel van een nanostructuur waar ze aan kunnen bouwen. En in de binnentuin van Museum Boerhaave kunnen bezoekers een kunstwerk van wilgentenen maken. Zo bepalen de bezoekers van het museum iedere dag hoe het groeiproces van dit organisme zijn uiteindelijke vorm krijgt.

Lezingen
Op zondagmiddag zijn er verschillende lezingen. Ruud Peters van het Instituut voor Voedselveiligheid vertelt over nano in voedsel. En Hans Tanke van het LUMC vertelt over de wonderlijke moleculaire wereld in de cellen van het menselijk lichaam die met een supermicroscoop zichtbaar zijn.
Kijk voor meer informatie op www.museumboerhaave.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×