Drie Leidse scholen nemen deel aan NK Debatteren

Aanstaande vrijdag start het NK Debatteren voor Scholieren 2012/2013. Onder de ruim honderd havo/vwo-debatteams van scholen uit heel Nederland, bevinden zich teams van het Visser ’t Hooft Lyceum, het Da Vinci College en hetStedelijk Gymnasium. De voorrondes vinden plaats in Maarssen, waar de leerlingen met elkaar debatteren over actuele thema’s als het immigratiebeleid en het pensioenstelsel. De finale is op zaterdag 19 januari in Leiden. De debatvorm op het NK Scholieren is het `parlementaire debat’. Bij deze debatvorm bestaat een debatteam uit drie debaters. Om en om houden de voor- en tegenstanders een speech van drie minuten, waarin zij hun standpunt verdedigen. Wanneer alle debaters hun speech gehouden hebben, bepaalt de jury de winnaar van het debat op basis van argumentatie, presentatie en taakuitvoering.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×