Op sommige voorzieningen mag Zoeterwoude best bezuinigen, maar in elk geval niet op zwembad Haasbroek, zo blijkt uit de enquête die de gemeente hield.

Inwoners Zoeterwoude: Niet bezuinigen op sport, zwembad en bibliotheek

Om de inwoners te betrekken bij de komende bezuinigingen hield de gemeente Zoeterwoude de afgelopen tijd een online enquête onder de bevolking. Daarvan zijn nu de resultaten bekend. Bezuinigen op sportverenigingen, het zwembad en de bibliotheek zijn het minst populair. Ook het Groene Hart en monumentale panden hebben veel fans in Zoeterwoude. Op kunst en cultuur kan wel worden bezuinigd, slechts 17% van de respondenten vindt dat (erg) belangrijk. Besparen kan de gemeente volgens een meerderheid van de deelnemers ook op het onderhoud van openbaar groen. Dat kan best een tandje minder. Dat geldt niet voor het onderhoud aan wegen, bruggen, wandel- en fietspaden. Ook speelplaatsen moeten goed onderhouden worden.

De gemeente moet ook nog eens goed door de eigen organisatie om te kijken of daar geen besparingen te halen zijn. Ook kan de gemeentelijke dienstverlening als het moet wel wat minder en vindt een flink deel van de geenqueteerden dat sommige tarieven omhoog kunnen. Een verhoging van de OZB ziet een ruime meerderheid niet zitten.

Tenslotte vroeg de gemeente of inwoners nog besparingstips hadden. Zaken laten sponsoren of overdragen werden vaak genoemd. Bijvoorbeeld groenonderhoud. Ook het stimuleren van vrijwilligerswerk kwam regelmatig terug in de opmerkingen. Ook zou de gemeente wat minder glossy’s moeten laten drukken.

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×