Op de daken van het gemeentehuis in Voorschoten komen 76 zonnepanelen. Daarmee wordt het energiegebruik van vier à vijf gezinshuishoudens terugverdiend. De gemeente denkt de panelen in tien jaar terug te verdienen. Ze gaan 30 jaar mee.

Zonnepanelen op gemeentehuis Voorschoten

De gemeente Voorschoten steekt ruim 40.000 euro in het plaatsen van 76 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis aan de Leidseweg. Daarmee wil de gemeente niet alleen energie besparen, maar ook het goede voorbeeld geven aan de inwoners. De kosten voor de zonnepanelen komen uit een potje voor duurzaamheid. Wethouder Freddy Blommers laat verder onderzoeken of het rendabel is of ook op andere gemeentelijke panden zonnepanelen kunnen komen. Daarbij wordt gedacht aan de gebouwen van sport- en andere verenigingen, het zwembad en scholen.

In de hal van de afdeling Burgerzaken komt een display te staan met informatie over het opwekken van stroom via de zonnepanelen. Dat moet er toe leiden dat burgers enthousiast worden voor het aanschaffen van zonnepanelen. De gemeente hoopt op een sneeuwbaleffect, zeker nu de prijzen van zonnepanelen historisch laag zijn.

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×