Koole en Huizing onderzoeken nieuw college Oegstgeest

2

Coalitiepartijen PrO en de VVD hebben Ruud Koole (PrO) en Matthijs Huizing (VVD) gevraagd om de mogelijkheden naar een nieuw college in Oegstgeest te onderzoeken. Beiden hebben ervaring in de lokale en landelijke politiek en worden in staat geacht om Oegstgeest op een goede manier uit de collegecrisis te helpen. De twee ervaren politici wonen in Oegstgeest en hebben daardoor ook kijk op de lokale situatie. De informateurs voeren gesprekken met alle partijen in Oegstgeest en komen zo snel mogelijk met een advies.

Hun bemiddeling werd noodzakelijk nadat op donderdag 8 november alle vier de wethouders van Oegstgeest opgestapte, nadat bleek dat er in de raad onvoldoende vertrouwen in hen was. Aanleiding van de crisis was het te laat informeren van de raad over een rapport over financieel toeizcht binnen de gemeente. In het belang van Oegstgeest blijft het college de komen weken demissionair de lopende zaken waarnemen.

Delen

2 reacties

  1. Gewoon nú samenvoegen met Leiden. Die hebben ook zo van die financiële probleempjes… En min maal min is plus!

  2. Verbaast met niets dat het niet functioneert, er is al jaren een probleem binnen de gemeente op financieel vlak.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline