Het gemeentehuis in Oegstgeest moet het even zonder bestuurders stellen. Oud PvdA-voorzitter Koole en VVD Tweede Kamerlid Huizing onderzoeken momenteel de mogelijkheden voor een nieuw college.

Koole en Huizing onderzoeken nieuw college Oegstgeest

Coalitiepartijen PrO en de VVD hebben Ruud Koole (PrO) en Matthijs Huizing (VVD) gevraagd om de mogelijkheden naar een nieuw college in Oegstgeest te onderzoeken. Beiden hebben ervaring in de lokale en landelijke politiek en worden in staat geacht om Oegstgeest op een goede manier uit de collegecrisis te helpen. De twee ervaren politici wonen in Oegstgeest en hebben daardoor ook kijk op de lokale situatie. De informateurs voeren gesprekken met alle partijen in Oegstgeest en komen zo snel mogelijk met een advies.

Hun bemiddeling werd noodzakelijk nadat op donderdag 8 november alle vier de wethouders van Oegstgeest opgestapte, nadat bleek dat er in de raad onvoldoende vertrouwen in hen was. Aanleiding van de crisis was het te laat informeren van de raad over een rapport over financieel toeizcht binnen de gemeente. In het belang van Oegstgeest blijft het college de komen weken demissionair de lopende zaken waarnemen.

Advertentie

Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×