Komst Bleizo nog onzeker

2

De ontwikkeling van de Factory Outlet Bleizo bij Zoetermeer en Bleiswijk is nog niet zeker. Afgelopen avond vergaderde Provinciale Staten van Zuid-Holland over de aanleg ervan. Het provinciebestuur is voor de aanleg ervan, evenals de regio’s Haaglanden en Rotterdam. De Leidse regio en Holland Rijnland zijn fel tegen. Gemeenten in onze regio vrezen dat Bleizo veel klanten zal wegzuigen uit het stadscentrum. Of Bleizo er komt wordt op 12 december duidelijk als het besluit definitief genomen wordt. Die beslissing hangt dan af van de stemmen van de PVV en de ChristenUnie die nu nog geen standpunt ingenomen hebben.

Delen

2 reacties

  1. Zoals Ik al eerder vermeldde: Liever 1 Bleizo bij Zoetermeer/Bleiswijk dan 1 Ikea te Leiderdorp. Klanten wegzuigen uit het stadscentrum.?? Leiden is al een dode stad doch goed om historische gebouwen te bezichtigen en eet huisjes zat en terrrasjes voor de toeristen. Winkels buiten de singels zijn makkelijker te bereiken voor de Leidenaar qua parkeergelegenheid etc. dan IN het centrum van de stad.

  2. Het gaat toch niet alleen om bereikbaarheid? In Leiden kun je overal prima komen, met de fiets, openbaar vervoer en door de parkeerterreinen en -garages met de auto. In het Pieterskwartier stikt het van de bijzondere winkeltjes en ook elders in de binnenstad.
    Mensen die naar Bleizo en Ikea gaan, zullen voor een deel ook naar Leiden gaan.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline