Sluiting Poelmeer in 2016 teruggedraaid: het zwembad blijft voorlopig open.

Zwembad Poelmeer voorlopig in veilig vaarwater

Bij de presentatie van de programmabegroting 2013-2016 heeft gemeente Oegstgeest naar buiten gebracht dat zwembad Poelmeer per 1 januari 2016 moet sluiten. Het zwembad zou te oud en te duur zijn. Tijdens de raadsvergadering van vorige week is deze executiedatum echter ingetrokken. De gemeenteraad heeft besloten dat het zwembad voorlopig mag blijven, al blijft de toekomst na 2016 onzeker. Wel is er besloten dat het schoolzwemmen in zwembad Poelmeer wordt afgeschaft.

Raadslid Emiel Reiding (Progressief Oegstgeest) vertelt over de toekomst van zwembad Poelmeer.

De fractie van Progressief Oegstgeest wil samen met de Nieuwe Vrienden van Poelmeer tot een goed voorstel komen voor het voortbestaan van een zwembad in Oegstgeest. Of dit een gerenoveerd Poelmeer zal zijn of dat er een volledig nieuw zwembad komt is nog onzeker. Hier zullen alle betrokkenen de komende tijd over nadenken. In ieder geval kan er nog tot 2016 gezwommen worden in Oegstgeest. Dat het schoolzwemmen is afgeschaft is jammer, maar geen ramp. Raadslid Emiel Reiding (Progressief Oegstgeest) noemt als alternatief dat scholieren gaan gymmen: “De effectiviteit van schoolzwemmen, de tijd dat kinderen aan het bewegen zijn, is gering. Met gym kan dit opgevangen worden.”

Om een besluit te kunnen nemen over het zwembad zal er een nieuw college moeten komen, gezien burgemeester Els Timmers momenteel het enige collegelid is. Reiding: “De politieke onrust zou geen invloed moeten hebben op de toekomst van het zwembad. In het dorp is veel ambitie en draagvlak aanwezig voor behoud van het zwembad en wij willen dit graag steunen.” In eerste instantie zou dit zonder wethouders moeten. Twee informateurs zijn momenteel op zoek naar een nieuw college voor Oegstgeest. Reiding hoopt dat er hierover binnen een paar weken nieuws te melden valt.

Oegstgeest poelmeer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×