Burgemeester twee keer op verjaardagsvisite

Burgemeester Lenferink gaat de komende week twee keer op verjaardagsvisite, bij rasechte Leidenaars. Aanstaande zondagochtend bezoekt hij mevrouw J. van Houten-Chaudron die 101 jaar wordt. Donderdagochtend gaat hij op visite bij mevrouw J. Ladan-Robbers, die dan haar 101e verjaardag viert.

Mevrouw Van Houten-Chaudron werd geboren op 25 november 1911 in Leiden. Ze heeft haar jeugdjaren `aan’, zoals ze zelf zegt, het Levendaal gewoond. Mevrouw Van Houten-Chaudron is opgegroeid in een gezin van elf kinderen. Zij was getrouwd met de heer Leo van Houten, die elektricien en toneelmeester was bij de Leidse Schouwburg. Ze kregen één dochter. Mevrouw Van Houten-Chaudron heeft 30 jaar gewerkt bij de wolfabriek Clos & Leembruggen. Daarna werkte ze als huishoudster bij een gezin in Oegstgeest. Ze hield van reizen. Ze heeft vaak Italië bezocht, ook Oostenrijk en Joegoslavië werden populair bij haar. 

Mevrouw Ladan-Robbers werd 101 jaar geleden op 28 november geboren in Leiden. Ze is opgegroeid in de omgeving van de Hoge en Lage Rijndijk.  Mevrouw Ladan-Robbers komt ook uit een gezin van elf kinderen. Zij was getrouwd met de heer Willem Ladan, die een schildersbedrijf had. Ze kregen twee dochters. Mevrouw doet nog steeds zelf haar administratie. Ook regelt zij haar eigen afspraken, zonder deze te hoeven noteren.   

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×