Petitie tegen ‘vergiftigde’ straten en katten

De Gemeente Leiden moet stoppen met het gebruik van het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel Roundup. Dat vindt Marit Wormgoor van het bewonersinitiatief ‘Geen gif-troep op Leidse stoep’.  De gemeente is afgelopen jaren diverse keren geïnformeerd door milieu-organisaties en de Partij voor de Dieren over de feiten rond Roundup, maar blijft opdracht geven om het gif te spuiten om onkruid te bestrijden. Het gif blijkt echter ook gevaarlijk voor dieren wanneer het op straten en stoepen wordt gespoten.

Marit Wormgoor strijdt tegen het gebruik van RoundUp door de gemeente Leiden.

Wormgoor merkte dat de poezen uit haar straat plotseling tegelijkertijd ziek werden en startte namens bezorgde stadgenoten een petitie, die inmiddels al ruim 200 keer is ondertekend. De petitiestarters willen dat Leiden stopt met het spuiten van gif en wijst op andere gemeenten die wel al tegen Roundup waren en kozen voor niet-gevaarlijke bestrijdingsmethoden. Vanavond zullen zij dan ook het probleem aankaarten bij de commissie met betrekking tot de Nota Dierenwelzijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×