Nieuw educatief programma over zintuigen bij Naturalis

Naturalis heeft bij de nieuwe interactieve tentoonstelling Superzintuigen, een educatief programma ontwikkeld voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. In dit programma onderzoeken de leerlingen hun zintuigen en de beperkingen daarvan. Ze ontdekken dat sommige dieren zintuigen hebben die veel sterker ontwikkeld zijn dan die van de mens en dat ze soms zelfs over een zintuig beschikken dat mensen niet hebben. De kinderen die het programma volgen, gaan anderhalfuur lang in kleine groepjes op onderzoek uit. Door te zien, horen, voelen, proeven en ruiken beantwoorden ze onderzoeksvragen als `’Denk je dat jij een magnetisch zintuig hebt?” en `’Wat kan er gebeuren als je niet kunt ruiken?”. De gevonden antwoorden worden beloond met stickers van superzintuigen. Zo maken de leerlingen uiteindelijk hun eigen `Superik’.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×