Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium kregen de NOS op bezoek (foto: Cynthia Kroet).

Leidse leerlingen maken nieuws met de NOS

Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden leerden vandaag radio en televisie maken. Journalisten van NOS on Tour kwamen langs om hen te begeleiden bij het maken van hun eigen nieuws. “Ze gaan alles zelf doen, wel onder begeleiding van ons. We leren ze bijvoorbeeld dat er altijd twee kanten aan een verhaal zitten,” zegt coördinator Willeke Eichhorn.

Cynthia en Laura Kroet gingen naar Het Stedelijk en maakten een reportage.

Van tevoren mochten de scholieren zelf kiezen of ze meer wilden leren over radio of televisie. In kleinere redactievergaderingen werden de rollen verdeeld. Zo konden ze bepalen wie verslaggever, eindredacteur of presentator werd. Ook werden de ideeën voor items besproken. Daarna mochten de leerlingen in kleine groepjes aan de slag om hun item te produceren. Eichhorn: “Aan het eind van de dag zijn er filmpjes en is er een radio-uitzending, een mix van lichtere en zwaardere onderwerpen.”

Dit NOS-project tourt langs middelbare scholen in heel het land. Dit schooljaar worden nog tien andere scholen bezocht. In december gaan scholieren van het Leidse Da Vinci College aan de slag met camera’s en recorders.

De producties van de leerlingen zijn te bekijken via de NOS on Tour-website.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×