Nico Dijkshoorn signeerde zijn boek na de boekpresentatie (Foto: J.P. Kranenburg)

Nico Dijkshoorn deelt kijk op kunst in Selexyz Kooyker

Gisterenavond was de boekpresentatie van ‘Dijkshoorn kijkt kunst’ van Nico Dijkshoorn in boekwinkel Selexyz Kooyker. Dit is een boek gebaseerd op de audiotour die hij maakte voor het Kröller-Müller museum, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo. De Leidse schrijver/dichter las enkele gedichten voor uit de bundel waarin hij omschrijft welke associaties de kunstwerken bij hem opriepen. “De kunstenaars interesseren me niet, het gaat om mijn eerste indruk,” aldus Dijkshoorn.

Voor zijn boek is Dijkshoorn terug naar het museum gegaan en heeft hij enkele gedichten extra geschreven. “Op een ochtend waarin het museum gesloten was, ben ik kunst gaan bekijken en heb ik slechts steekwoorden opgeschreven.” Thuis is hij zijn aantekeningen gaan uitwerken tot gedichten die soms biografisch zijn.

Foto’s: J.P. Kranenburg

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×