Nieuwe routes Leiden Marathon 2013 bekend

Deelnemers aan de op 26 mei geplande Leiden Marathon, lopen andere routes. De halve marathon voert tot halverwege over dezelfde wegen als de klassieke afstand en gaat via Leiderdorp terug naar Leiden. De 10 kilometer krijgt een geheel nieuw tracé, maar loopt wel dezelfde slotkilometers als de lange afstanden. De start en finish blijven onveranderd in het centrum van Leiden.

De halve marathon loopt met de langste afstand mee door Zoeterwoude en buurtschap Groenendijk (Hazerswoude-Rijndijk) naar de Rijneke Boulevard, waar de Rijn over een tijdelijke brug wordt overgestoken. Aan de lage zijde slaan de 21-kilometerlopers linksaf richting oud en een stukje nieuw Leiderdorp. Vanaf de Lage Rijndijk gaan de slotkilometers over dezelfde noordelijke singels en onder de Morspoort door, net als op de langste afstand en de 10 kilometer.

Die 10 kilometer brengt de lopers na de start over de Zoeterwoudsesingel naar de Fruinlaan en via de Julius Caesarbrug naar de Meerburgerkade. Vanaf de Lekstraat rennen zij onder de Hoge Rijndijk door, over de Leiderdorpse Brug naar de Ockenrode om dezelfde slotroute af te leggen als de halve afstand. De routes van de 5 kilometer en KidsRun blijven hetzelfde. Inschrijven kan nu al via www.marathon.nl.

Advertentie

Leiden Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×